Vapianon blogi – aina täynnä tuoretta luettavaa.

Vokkipannu – Vapianon keittiön kunkku

Vokkipannu ei ole mikä tahansa paistinpannu, vaan keittiön monipuolisin esine. Juuri siksi tätä aasialaislähtöistä keksintöä käytetään kaikissa Vapianoissa. Vokkipannulla liha pysyy mehevänä ja kasvikset raikkaan rouskuvina – maukkaasta kokonaisuudesta puhumattakaan! Paistinpannun tapaan myös vokin pohja on kuuma. Kaarevat reunat ovat kuitenkin viileämmät, jolloin ruoka kypsyy niillä leväten pehmeästi loppuun saakka.

Vokki

Vapianon viisi vokkivinkkiä

• Pilko ainekset suunnilleen samankokoisiksi, jolloin ne kypsyvät tasaisesti ja nopeasti. 

• Käytä kuumuutta kestävää öljyä, kuten soija-, maapähkinä-, maissi- tai kookosöljyä.

• Kuumenna vokkipannu, lisää sitten öljy ja pyöräytä pannua kallistellen tasaisesti joka puolelle.

• Lisää ensin liha tai kala (poista tarvittaessa pannulta ja pidä lämpimänä), sen jälkeen kovat kasvikset (esim. porkkanat) ja lopuksi pehmeät ainekset (esim. sienet). Mausta lopuksi soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. 

• Vokit eivät sovellu isoille ruokamäärille. Valmista mieluummin kaksi pientä annosta kuin yksi iso.

Vapianisti-With_Wok

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan selailukokemuksen. Lue lisää yksityisyyssivultamme.