Vokkipannu ei ole mikä tahansa paistinpannu, vaan keittiön monipuolisin esine. Juuri siksi tätä aasialaislähtöistä keksintöä käytetään kaikissa Vapianoissa. Vokkipannulla liha pysyy mehevänä ja kasvikset raikkaan rouskuvina – maukkaasta kokonaisuudesta puhumattakaan! Paistinpannun tapaan myös vokin pohja on kuuma. Kaarevat reunat ovat kuitenkin viileämmät, jolloin ruoka kypsyy niillä leväten pehmeästi loppuun saakka.
Vapianon viisi vokkivinkkiä
• Pilko ainekset suunnilleen samankokoisiksi, jolloin ne kypsyvät tasaisesti ja nopeasti.
• Käytä kuumuutta kestävää öljyä, kuten soija-, maapähkinä-, maissi- tai kookosöljyä.
• Kuumenna vokkipannu, lisää sitten öljy ja pyöräytä pannua kallistellen tasaisesti joka puolelle.
• Lisää ensin liha tai kala (poista tarvittaessa pannulta ja pidä lämpimänä), sen jälkeen kovat kasvikset (esim. porkkanat) ja lopuksi pehmeät ainekset (esim. sienet). Mausta lopuksi soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla.
• Vokit eivät sovellu isoille ruokamäärille. Valmista mieluummin kaksi pientä annosta kuin yksi iso.